Mokslininkų ir medikų nuomonės visada skyrėsi dėl alkoholio poveikio intymioje gyvenimo sferoje. Taip yra daugiausia dėl to, kad alkoholizmo, priklausomybės, reprodukcinės funkcijos pažeidimo ir daugelio kitų problemų iš karto maišoma su alkoholio įtakos lytiniams santykiams klausimais, kurie tik netiesiogiai susiję su pagrindine problema.

 

Partneriai paprasčiausiai pamiršta būtinas saugumo priemones

Taigi, kaip vartojant alkoholį prieš pat seksą paveiks tolesnę įvykių raidą?

Klausimas, kuris mus labiausiai domina, bet atsakymai į jį dažnai lieka neatsakyti.

2007 metais Vašingtono universiteto mokslininkai atliko tyrimą, kuris  parodė, kad alkoholio paveikti partneriai dažniau sutinka su nesaugiu seksu. Be to, kuo daugiau alkoholio bus abiejų kraujyje, tuo greičiau ši idėja ateis girtoms galvoms ir tuo lengviau ją palaikys abu partneriai.

Kadangi apsvaigus nuo alkoholio, žmonės nelinkę galvoti apie pasekmes.

Aišku, viso reikalo esmė slypi dozėse. Vienaip ar kitaip, bet alkoholis neretai paveikia lytinį potraukį taip, kad  partneriai paprasčiausiai pamiršta būtinas saugumo priemones, norėdami greičiau patenkinti instinktą.

2014 metais britų kompanijos „Ipsos-MORI“  atlikta apklausa Šeimos planavimo asociacijos prašymu, parodė, kad 70 proc. tų, kurie gailisi vienkartinių ar atsitiktinių lytinių santykių, įvardija apsvaigimą nuo alkoholio kaip vieną pagrindinių priežasčių.

Remiantis tos pačios apklausos rezultatais, vidutiniškai 1 iš 10 respondentų prisipažino, kad kartais ryte neprisimena, ar apskritai turėjo lytinių santykių ir dėl to kaltino alkoholį.

Tuo tarpu 28 proc. respondentų pripažįsta, kad kartais po „girto“ sekso jie negalėjo net prisiminti savo partnerio veidų, o dėl to kaltina ir besaikį alkoholio vartojimą.

 

Intymių santykių kokybė neišvengiamai pradės blogėti

Be bendro alkoholio poveikio seksui, yra kelios skirtingos nuomonės, būdingos atskirai vyrams ir moterims. Taigi, pradėkime nuo vyrų.

  1. Padėti gali nedidelė alkoholio dozė

Nedidelė alkoholio dozė (150 ml vyno arba 50 g degtinės) gali sulėtinti ejakuliaciją ir pailginti lytinio akto trukmę. Iš pradžių atrodo, kad tai netgi privalumas: partnerė turi galimybę patirti kokybišką ir ilgalaikį (o kartais ir daugkartinį) orgazmą, kol vyras vis dar yra „geros formos“. Atrodo taip, kol pereisite prie kitų punktų.

  1. Apsvaigus karštesni jausmai

Pareikšti, kad apsvaigus sekso visai nebus, būtų šventvagystė. Tačiau tiesa ta, kad jūsų pačių jausmai, apsvaigus nuo alkoholio, gerokai skirsis nuo blaivių jausmų. Jūsų pačių orgazmas gali užtrukti ilgai, o tada pasirodyti be emocijų ir mechaniškai. Ir tai įvyks kiekvieną kartą.

  1. Reikia išgerti „ant drąsos“

Tai padarius kiekvieną kartą, alkoholis pamažu nebebus veiksmingas intymių santykių trukmei.   Kai tik alkoholis prieš seksą taps įpročiu, intymių santykių kokybė neišvengiamai pradės blogėti. Ir alkoholis jums nebepadės. Kita vertus, laikui bėgant sumažės libido (seksualinis potraukis), atsiras impotencija,  o orgazmas gali tapti ne tik nuobodus, bet retsykiais jūs jo visiškai nepatirsite. Kuo toliau, tuo bus tik blogiau.

  1. Galima pamiršti kai kuriuos svarbius dalykus

Ir ne tik kontraceptines priemones. Galite pamiršti bet ką: ką, kiek ir su kuo gėrėte. Sekso partnerės amžių, vardą ir net veido bruožus. Tai, ką būdami blaivūs puikia prisimenate, padauginus alkoholio,  viskas išsitrina iš atminties.

Tiesa, šis punktas nėra toks aktualus tiems, kurie turi nuolatinę partnerę.

 

Seksualinis potraukis užgožia gėdos jausmą

Tuo tarpu moterys kiek kitaip galvoja apie alkoholio poveikį seksui.

  1. Padeda atsipalaiduoti ir atsikratyti kompleksų

Anot dailiosios lyties atstovų, alkoholis padeda ne tik atsipalaiduoti, atsikratyti kompleksų, bet ir pradingsta bet koks varžymosi pojūtis. Kitaip tariant, išgėrus alkoholio, sustiprėja lytinis potraukis ir užgožia gėdos jausmą, o moteris pati sau atrodo daug seksualesnė.

2.Tampa labiau seksualesnė

Instinktai patys pradeda ieškoti pasitenkinimo, todėl visa moters emancipacija ir seksualumas  – tai tik lytinio akto pasekmė. Tuo pačiu metu partnerio pasirinkimo kriterijai dėl to paties alkoholio būna migloti, todėl kitą rytą gali nesuprasti kaip, su kuo ir kodėl tai padarė tą naktį.

  1. Alkoholis nepadeda apsisaugoti

Greičiau priešingai – galite pakenkti sau. Turėdama lytinių santykių be apsaugos priemonių, ji tampa ne tik nesaugi, bet ir esant tokios būsenos, moterimi gali būti labai lengvai pasinaudota. Ir ji paprasčiausiai  tampa vyro lengva auka.

  1. Jausmai paviršutiniški ir blankūs

Išgėrus alkoholio, lytinio akto metu moteris jaučiasi ne tik atsipalaidavusi, išsilaisvinusi, nebesigėdija  savęs ir savo kūno, bet  tuo pačiu metu jos jausmai būna neryškūs ir paviršutiniški. Labiausiai tikėtina, kad ir orgazmas nebus toks ryškus kaip blaivioje būsenoje. Jei iš viso jis bus.

  1. Viskas priklauso nuo dozės

Išgėrus didelę dozę alkoholio, būsite mieguista arba iš karto užmigsite.

 

Alkoholis nėra geriausias sekso partneris

Tai, kas neatsiranda pavartojus alkoholį vieną kartą prieš seksą, neišvengiamai leis pajusti, jei tai kartosis vėl ir vėl. Tai reiškia, kad prie to priprantama.

Vyrai pripranta prie minties, kad alkoholis išsprendžia jų problemas lovoje ir net nebeįsivaizduoja lytinių santykių be jo.

Tuo tarpu moterys pripranta prie įsivaizduojamo seksualumo pojūčio, kurio taip trūksta kasdienybėje ir kurį, jų nuomone, galima gauti tik per alkoholio dozę. Be tik vyriškos lyties atstovai, tiek ir dailiosios lyties atstovės pamiršta, kad pamažu tai gali sukelti: neigiamą poveikį reprodukcinei funkcijai (vyrams ir moterims); neigiamą poveikį lytinei funkcijai (ypač vyrams);

padidėja rizika susirgti alkoholizmu (ypač moterims);  gerokai padidėja tikimybė susilaukti vaiko, turinčio įgimtų apsigimimų.

Alkoholis nėra geriausias sekso partneris. Tai vienas iš tų draugų, kuris gali lengvai padėti jums vieną ar du kartus, bet po to svaigalai taip pat lengvai įsmeigia jums peilį  į nugarą.

Alkoholis daro pražūtingą poveikį jūsų gyvenimui. Būkite atsargūs.

PARAŠYKITE SAVO NUOMONĘ

Prašome įvesti savo komentarą!
Įveskite čia savo vardą