Po išsiskyrimo daugelis galvoja, kad niekada nebegalės pamilti, nes šis partneris buvo jų vienintelis ir daugiau niekada tokių jausmų nepajus. Archyvo nuotrauka

Socialiniai tinklai mums suteikė daug galimybių susirasti tinkamą partnerį ir užmegzti santykius, o dar daugiau galimybių greitai išsiskirti, išbraukti žmogų iš gyvenimo ir daugiau apie jį nebegirdėti. Bet kas, jei po išsiskyrimo dar ne pabaiga?..

 

Visiškai natūralu nenorėti paleisti žmogaus

Paleisti buvusį mylimąjį niekada nėra lengva. Kad ir kokie būtų buvę santykiai, po išsiskyrimo jų vietoje atsiranda tuštuma, o įpročio jėga traukia mus atgal.

Peržiūrėdami jo ar jos puslapį socialiniuose tinkluose stengiamės savotiškai suartėti, atkurti prarastą prieraišumą, grąžinti santykius.

Bet koks išsiskyrimas yra netektis, kurią ne vienas aprauda, ir visiškai natūralu nenorėti paleisti žmogaus, norą sužinoti, kas vyksta jo gyvenime.

Žinoma, yra ir kitų priežasčių, kodėl sekame buvusiuosius: noras sužinoti, ar buvęs susirado naują partnerį/ę ir kaip greitai tai atsitiko.

Mums atrodo, kad kai žmogus vėl ruošiasi santykiams, tai lemia jo meilės mums lygį ir tai, kiek mes jam buvome brangūs.

Bet jei santykiai suteikė daug skausmo, kartais negalime nustoti pykti ir ieškoti vis daugiau tam priežasčių, džiūgaudami, kad  pavyko atsikratyti šiuo baisiu žmogumi.

 

Paleiskite praeitį ir perkelkite dėmesį į dabartį

Tačiau tuo viskas nesibaigia. Iš gailesčio sau ar savigarbos problemų gali tekti skausmingai ieškoti atsakymo į klausimą „Kuo aš blogesnis/ė? Kas yra jame/joje, ko nėra manyje?

Paleiskite praeitį ir perkelkite dėmesį į dabartį

Taip nutinka žmonėms, kuriems dėl tam tikrų priežasčių trūksta resursų „apdoroti“ ir paleisti praeities  negandas. Todėl patarimas labai paprastas: paleiskite praeitį ir perkelkite dėmesį į dabartį

Dažna mergina  įsivaizduoja santykius kaip kažką, ko vaikinams reikia mažiau nei merginoms, ir tuo gali būti lengva patikėti. Tačiau laikas eina, ir visi išgyvenimai iškyla į paviršių.

Taigi, žinoma, vaikinams taikoma visa tai, kas išdėstyta pirmiau, ir jie taip pat kenčia išsiskyrę, jei, žinoma, santykiai jiems buvo tikrai svarbūs.

Skirtumas tas, kad vaikinai neigiamas emocijas dažnai pradeda patirti vėliau, o „gedėjimo“ procesas gali užsitęsti ar komplikuotis. Kitaip tariant, jis kartais gali nesuprasti, ką daro ir jaučia.

 

psichologė Angelė Kazlauskienė

PARAŠYKITE SAVO NUOMONĘ

Prašome įvesti savo komentarą!
Įveskite čia savo vardą