Buvo lytinis aktas su mergina, bet iš penio pasirodė tik lašas spermos. Kokia tikimybė, kad galėjo „užkibti“?

                                                                                                     vaikinas

 

Sperma – tai klampi gleivinė masė, išsiskirianti iš varpos prieš ejakuliaciją. Spermos funkcija yra paruošti makštį apvaisinimui. Iš tiesų, pagal savo prigimtį moters makštis turi rūgščią aplinką – ji nėra palanki vyro spermai.

Priešejakuliatas prieš sėklos išsiveržimą neutralizuoja šios terpės rūgštis. Kiekvienam vyrui spermos kiekis priklauso nuo sudėjimo, svorio, kūno būsenos ir apskritai sveikatos. Yra vyrų, kuriems priešejakuliatas apskritai neišsiskiria. Tuo tarpu kitiems jo gali išsiskirti labai daug. Ir,beje, šiame skystyje gali būti nedaug spermatozoidų. Tačiau kartais nepageidaujamam nėštumui pakanka ir nedidelio kiekio. Ypač jei vyro sperma yra aktyvi. Yra ir kitas šio skysčio tipas – smegma. Joje nėra spermatozoidų, todėl ir pastoti neįmanoma.

Bet visi žino, kad pastoti pakanka tik vieno spermatozoido. Jei yra keli, tai, be abejo, yra didesnė tikimybė pastoti ir esant mažai spermos. Bet žymiai mažesnė nei po įprastos ejakuliacijos. Bet jei mes kalbėsime apie procentinę tikimybę, tada viskas priklauso nuo priešejakuliato kiekio. Nors neretai net vyras apie tai nežino. Vienaip ar kitaip, bet sveikas, aktyvus vyras turi daug didesnę tikimybę „netyčia“ apvaisinti moters kiaušialąstę. Taigi iš to, kas pasakyta, galima daryti išvadą, kad pastoti įmanoma ir nuo priešejakuliato – spermos lašelio. Todėl turite naudoti patikimesnius kontracepcijos metodus.

 

seksologas Liudvikas Petravičius

PARAŠYKITE SAVO NUOMONĘ

Prašome įvesti savo komentarą!
Įveskite čia savo vardą