Žmonės išmoko valyti ir balinti miltus, taip atimdami iš jų naudingus mikroelementus. Archyvo nuotrauka

Kažkodėl visi sveikos gyvensenos šalininkai duoną įrašė į kenksmingų produktų sąrašą, tačiau iš tikrųjų taip nėra. Jūs neturėtumėte atsisakyti kepinių, jei jie yra aukštos kokybės. Viso grūdo, ruginiai ar avižiniai miltai, sėlenos ar rupi duona yra naudingi organizmui. Tačiau šios rūšies miltų gaminių sunku rasti. Labiausiai paplitęs variantas yra baltų miltų duona. Praėjusiame amžiuje žmonės išmoko valyti ir balinti miltus, taip atimdami iš jų naudingus mikroelementus.

Šį kartą pateiksime šešis pokyčius, kurie nutiks jūsų kūnui, jei atsisakysite baltos duonos.

 

  1. Pradėsite mesti svorį

Baltoje duonoje yra daug kalorijų, 100 gramų produkto yra nuo dviejų šimtų iki trijų šimtų kilokalorijų. Dauguma jo kalorijų sudaro vadinamieji greitieji angliavandeniai, kurie atsiduria organizmo riebalų saugyklose.  Be to, miltų produktai turi aukštą glikemijos indeksą ir yra daug didesnis nei šokolado batonėlių. Tai rodo, kad suvalgius bandelę, po pusvalandžio  vėl norėsis valgyti.

Dauguma žmonių, kurie atsisako baltos duonos, pradeda mesti svorį per pirmąsias dvi savaites. Jei norite numesti kelis kilogramus, pirmiausia turėtumėte apriboti krakmolingą maistą.

  1. Išnyks odos bėrimai

Oda yra mūsų sveikatos veidrodis, jei su ja kas nors negerai, vadinasi, organizmas blogai funkcionuoja. Ir tai dažnai siejama su prasta mityba. Spuogai ir kiti bėrimai atsiranda, kai mūsų organizmas gauna didelę kviečių glitimo dalį. Ši medžiaga neišskiriama iš virškinimo organų ir nusėda ant žarnyno sienelių.

Tokiais atvejais ant veido atsiranda spuogai ir inkštirai. Jei jums pradeda kilti problemų dėl veido odos, neskubėkite pas kosmetologę, o pirmiausiai peržiūrėkite savo mitybą. Jei pašalinsite baltųjų miltų gaminius, jūsų veidas bus pastebimai skaidresnis.

  1. Pagerės virškinimo procesas

Virškinimo problemos gali kilti taip pat dėl didelės glitimo dozės. Ši medžiaga yra baltųjų miltų dalis, ji gali sutrikdyti žarnyno darbą. Ląstelienos trūkumas kepiniuose taip pat neigiamai veikia virškinimą. Tuo tarpu suvalgius 6 pilno grūdo duonos riekes, padengsite kasdienį skaidulų kiekį.

  1. Tapsite energingesni

Vengiant bandelių ir kitų miltinių gaminių yra geras būdas padidinti savo energiją. Pakeiskite miltų gaminius daržovėmis ir vaisiais, ir jūsų medžiagų apykaita kaipmat paspartės. Taip pat naudinga į racioną įtraukti lėtųjų angliavandenių – grikių ir avižinių dribsnių. Jie padeda normalizuoti bendrą kūno būklę. Perėjimas prie sveikos mitybos teigiamai paveiks kognityvines funkcijas, atmintis bus stipresnė, o koncentracija bus daug geresnė.

  1. Venkite krakmolingo maisto

Balta duona, kaip ir cukrus, gali sukelti potraukį. Jei nekontroliuosite jo porcijų, padidėja gliukozės kiekis kraujyje, dėl kurio išsiskiria insulinas. Tada insulinas nukrenta, o tai sukelia alkio pojūtį. Ir tada vėl norisi bandelės. Norėdami nutraukti šį užburtą ratą, turite atsisakyti baltų miltų produktų.

  1. Prailginsite jaunystę

Išstudijavus miltinių produktų sudėtį, pamatysite, kad juose beveik nėra maistinių medžiagų. Tai reiškia, kad valgydami baltą duoną negaunate vitaminų ir mineralų. Mikroelementų trūkumas lemia ankstyvą senėjimą. Todėl atsisakius miltinių patiekalų prailginsite jaunystę

 

parengta pagal womenshealthmag.com

PARAŠYKITE SAVO NUOMONĘ

Prašome įvesti savo komentarą!
Įveskite čia savo vardą