"Facebook" nuotrauka

Italų dailininkas ir pasaulio drožybos čempionas, 30 metų Daniele Barresi drožinėja išskirtines skulptūras iš įprastų vaisių, daržovių ir sūrių. Konditerijos šefas drožia nuo egzotiškų paukščių iki filigraniškų ir mitinių būtybių, tačiau jo darbai ne šiaip sau kūryba, o tikrų tikriausi šedevrai.

 

Savo dailiems raižiniams naudoja ne tik peilius

Daniele Barresi pradėjo drožti būdamas 7 metų ir apibūdina savo kūrybos procesą kaip magiją.

„Kai paimu peilį ir prisiliečiu prie kurio nors vaisiaus ar daržovės, mano mintys pasiekia širdį, o paskui lekia tiesiai į rankas, suteikdamos štai tokias puošybos formas šiems raižiniams“,- cituoja 30-mečio Barresi žodžius visualdiplomacyusa.blogspot.com.

Konditerijos šefas savo dailiems raižiniams naudoja ne tik peilius, bet ir skalpelius, daržovių skustukus ir melionų peilius, atsižvelgdamas į kiekvienos žaliavos mastą ir tekstūrą. Kartais norėdamas išreikšti gylį ir kontrastą panaudoją žievę.

Nors vaisiai ir daržovės ir išlaiko valgomas savybes, bet dauguma jų virsta nepakartojamu meno kūriniu, kurio, atrodo, ir negalėtum valgyti.

Bet Barresi galvoja kitaip: kol menas bus suvalgytas, dailininkas savo kūrybą įamžina nuotraukose ir dalijasi jomis savo „Instagram‘o“ puslapyje ir kituose socialiniuose tinkluose.

Drožyba man yra ramybė ir palaima

Daniele Barresi sulaukė itin didžiulio žiniasklaidos dėmesio dėl savo skulptūrų serijos, pagamintos iš avokado, meliono, arbūzo. Į minkštą, riebų minkštimą įsprausdamas įvairiausias detales, dailininkas, kaip meninius akcentus naudoja kaulus ir tamsiai žalią žievę.

Kiekvienas kūrinys gali užtrukti mažiausiai kelias valandas, tačiau Barresi tai paaiškina senu italų posakiu: „Jei tau patinka tai, ką darai, nesvarbu, kiek tai užtruks, nes tau patiks tai, ką darai“.

Dėl savo unikalios kūrybos, Barresi buvo pripažintas pasaulio drožybos čempionu WACS čempionatuose 2013 ir 2014 metas. Dar po metų jis jau buvo pakviestas teisėjauti.

„Drožyba man yra ramybė ir palaima“, – sakė Daniele televizijos laidai  „My Modern Met“. – Man visada patiko viskas, kas susiję su menu ir virtuve, todėl meno drožyba man suteikė galimybę sujungti abu į vieną visumą“.

 

Nuotr. Instagram.com, Facebook. com, danielebarresi.com

 

PARAŠYKITE SAVO NUOMONĘ

Prašome įvesti savo komentarą!
Įveskite čia savo vardą