Paprastai šiuolaikiniai testai klysta tik priešinga kryptimi – gali ir nebūti nėštumo, jei testas parodė dvi juosteles. Tai vienas tiksliausių pirmųjų nėštumo požymių prieš menstruacijas. Archyvo nuotrauka

Apvaisintam kiaušinėliui patekus į gimdos sieneles, išsiskiria nedidelis kiekis kraujo. Skausmai pilvo apačioje taip pat gali būti pirmieji nėštumo požymiai prieš menstruacijas. Jausite nežymius mėšlungius, susitrauks gimda ir suteiks priešmenstruacinio skausmo pojūtį.

 

  1. Bazinė temperatūra

Jo padidėjimas – šis pirmasis nėštumo požymis yra vienas tiksliausių, išskyrus rimtas ginekologines ligas. Prisiminkite, kad bazinė temperatūra tiesiojoje žarnoje matuojama ryte. Nėštumo metu ji išliks daugiau nei 37 laipsniai.

  1. Vėluojančios mėnesinės

Tačiau verta prisiminti, kad ciklo sutrikimo priežasčių gali būti daug, o norint tiksliai nustatyti pirmuosius nėštumo požymius, būtina atmesti galimas vėlavimo priežastis, tokias kaip stresas, per didelis fizinis aktyvumas, antsvoris  arba priešingai ir kt.

  1. Menstruacijos ne tokios kaip ankstesnės

Šis nėštumo požymis pirmosiomis dienomis gali pasireikšti retesnėmis išskyromis, ciklo poslinkiu bei  jo trukmės pasikeitimu.

  1. Toksikozė

Tai irgi vienas dažniausių pirmųjų nėštumo požymių.Rytinis pykinimas ir negalavimas gali rodyti nėštumą.

  1. Krūtys padidėja

Tai dar vienas gana dažnas ženklas. Pastebėsite, kad krūtys tapo tarsi kiek patinusios ir padidėjusios. Sustiprėja ir krūtų jautrumas. Be to, krūtų areolės kiek patamsėja ir  atsiranda nedideli iškilimai.

  1. Lytinės lūpos pakeičia spalvą

Be to, jos  kiek padidėja ir įgauna melsvą atspalvį. Paprastai šį požymį ginekologas pastebi apžiūros metu.

Nuovargis ir mieguistumas taip pat yra tikri nėščiosios požymiai. Padidėjęs jautrumas kvapams yra vienas pirmųjų nėštumo požymių prieš menstruacijas. Pasikeičia uoslė, kvapai  tampa ryškesni ir paaštrėja. Pirmąją nėštumo savaitę apskritai pasikeičia skonio nuostatos. Galite trokšti naujų maisto produktų, įvairių derinių.

  1. Intuicija

Daugelis moterų savo nėštumą (ypač jei ne pirmą kartą)  pajunta intuityviai.

  1. Dažnai norisi šlapintis

Dažniausiai naktį,  o tai taip pat gali rodyti nėštumą.

  1. Lytinio potraukio pasikeitimas

Taip yra dėl daugelio nėščios moters kūno receptorių jautrumo pasikeitimo.

  1. Amžiaus dėmių atsiradimas ant veido

Tamsi linija apatinėje pilvo dalyje, paprastai, atsiranda iki pirmojo trimestro pabaigos ir yra nėštumo požymis 2-3 mėnesius.

  1. Kraujagyslių „žvaigždučių“ atsiradimas

Taip pat ir „voratinklinių“ venų  ir kraujagyslių atsiradimas ne tik ant kojų, bet ir ant veido, kaklo, krūtinės.

  1. Strijos

Šis nėštumo požymis pasireiškia 3 mėnesius, kai pradeda augti pilvukas. Strijos atsiranda dėl kolageno skaidulų, atsakingų už odos elastingumą, plyšimo.

Nėštumo požymis taip pat bus gimdos padidėjimas, tai nustatys gydytojas registratūroje.

  1. Pilvo padidėjimas

Šis požymis tampa aiškiai matomas  jau trečio nėštumo mėnesio pabaigoje, tačiau kai kurioms moterims pilvukas pradeda didėti jau antrąjį nėštumo mėnesį.

  1. Teigiamas nėštumo testas

Paprastai šiuolaikiniai testai klysta tik priešinga kryptimi –  gali ir nebūti nėštumo, jei testas parodė dvi juosteles. Tai vienas tiksliausių pirmųjų nėštumo požymių prieš menstruacijas.

“YouTube” vaizdo įrašas

PARAŠYKITE SAVO NUOMONĘ

Prašome įvesti savo komentarą!
Įveskite čia savo vardą