Štai kodėl svarbu suprasti, kaip nepapulti į priklausomybę nuo meilės, jei partneris tampa abejingas, vangus ir neberodo iniciatyvos. Archyvo nuotrauka

Pradėsime nuo paaiškinimo, kaip įsimylime  tarsi visiškai svetimą žmogų ir kodėl visiškai nieko nejaučiame vienam žmogui, o iš visų jėgų stengiamės išlaikyti kitą šalia savęs. Daugelis galvoja, kad abipusei meilei reikia  tik abipusės traukos ir jausmų, rašo psychologytoday.com.

 

Žmogaus svarba padidėja nuo jo veiksmų ir elgesio

Pirmiausiai svarbu suprasti du  visiškai skirtingus dalykus: kodėl vyrui atsirado tokia stipri meilė ir  kodėl šiam vyrui iš moters pusės niekas neatsirado?

Analizuojant vyro meilės klausimą, gali pamanyti, kad moteris jį įsimyli, priklausomai nuo jo poelgių ir žingsnių. Tiek daug stengėsi dėl jos padaryti, kad ėmė ir nepastebimai įsimylėjo. Deja, tai klaidingas teiginys, kurio laikosi dauguma žmonių. Jiems atrodo, kad jei nežengtų tiek žingsnių link žmogaus,  nedėtų tiek daug pastangų, žmogus taip neįsimylėtų. Čia ir kyla painiava tarp priežasties ir pasekmės.

Tiesą sakant, žmogaus svarba padidėja nuo jo veiksmų ir elgesio. Vis dėlto iš kur kyla pirminė simpatija ir kuo ji remiasi? Reikšmingumo augimas galimas toliau tik tuo atveju, jei rodo iniciatyvą ir antroji pusė. Norint tai suprasti, pabandykite rasti skirtumą tarp istoriko ir mokslinės fantastikos rašytojo. Vienas aprašo tikrovę, antrasis iškreipia tikrovę, sukurdamas naują pasaulį. Nors apskritai abu vadovaujasi jau pagrįsta tam tikra informacija. Mokslinės fantastikos rašytojas nesugalvoja nieko naujo – jis perdeda ir iškraipo tai, kas jau yra.

Čia ir iškyla žingsnių supratimo klausimas. Remdamasis savo interesais ir didybės iliuzija, vyras neretai perdeda moters simpatijas jo atžvilgiu, įsivaizduoja tai, ko nėra. Toliau  bet koks kiekvienas moters žengiamas žingsnis pradeda užpildyti erdvę aplink jį.

Vyrui pradeda atrodyti, kad moteris tiesiogine to žodžio prasme svajoja apie jį, nors aiškių žingsnių ir nėra. Jis taip nori moters iniciatyvos, kad, matydamas bet kokį dėmesį, tai laiko tikru žingsniu į jo pusę.  Tačiau dėl to, kad vyras juos hipertrofavo anksčiau, jis atsako tokio pat dydžio žingsniais iš savo pusės. Atsakyti vienodais žingsniais yra bet kurio žmogaus nesąmoningas elgesys. O žingsnių hipertrofija = noras juos gauti (pradinė simpatija) + savo didybės iliuzija.

Žmogus negali suvaldyti pradinės simpatijos, tačiau pagrindinis priklausomybės katalizatorius yra būtent antroji lygties dalis, kurią galima pašalinti. Kitaip tariant, tada be iliuzijų vyras matytų tikrus žingsnius ir atsakytų tuo pačiu. Tai yra tikėtis abipusiškumo jausmo. Tipiškas jums patinkančio žmogaus žingsnių hipertrofijos pavyzdys yra: „Jis/ji pažiūrėjo į mane“.

Tokių istorijų rezultatas – silpnas vieno žmogaus dėmesys, kuris hipertrofuojasi, o atsakydamas į tai  antrasis pradeda vos ne bėgioti paskui jį,  tuo pačiu žemindamas save.

 

Vyras galvoja, kad būtent taip atrodo tikroji meilė

Dabar pakalbėkime apie moterį ir jos meilės stoką. Pačios moters žingsniai prilygsta jos pradiniam potraukiui vyrui + vyro atsakomųjų žingsnių reikšmė.

Pavyzdžiui, vyras, turintis pranašumo iliuziją, dažnai tiesiog atsisako susitaikyti su tuo, kad moteris jam nepatinka. Štai kodėl, pavyzdžiui, jis žengia tris žingsnius, o atgal sulaukia tik vieno žingsnio. Tada jis mėgina žengti penkis žingsnius, norėdamas išlaikyti savyje jausmų abipusiškumo iliuziją.

Tada jis gali žengti ir penkiolika  žingsnių,  o sulaukti tik trijų. Tai vyro iliuzijų augimas eksponentiškai. Visi jo pažįstami ir draugai matys, kad merginai jo nereikia, o vyras galvos, kad būtent taip atrodo tikroji meilė.

Ar matote, koks svarbus yra grįžtamasis ryšys? Šiuo atveju merginos žingsnis buvo svarbesnis jos pačios svarbos augimui. Bet įsivaizduokite situaciją. Kartais vyras pristato  merginą savo tėvams, neteikdamas tam jokios reikšmės, tačiau pati mergina tai vertina kaip rimtą žingsnį. Tokiose situacijose vyro svarba labai padidės.

Norint tokiais atvejais atsikratyti meilės priklausomybės, svarbu įžvelgti tikrąją antrojo žmogaus žingsnių reikšmę. Tada galite greitai atsisakyti iliuzijų. O dabar pamėginkite atsakyti sau į klausimą: „O jeigu tave tikrai mylėjo, tu spjovei į žmogų, o po to pagavai save, kad negali išmesti jo iš galvos?“.

 

Gražūs meilės žodžiai su konkrečiu žmogumi padidina laisvą erdvę

Norint tai suprasti, pristatysime meilės alkio sąvoką. Tai yra tuščios erdvės buvimas žmogaus galvoje. Tai yra tik susidomėjimas meile. Pagalvokite apie save kaip  neatsiliepusio į kito žmogaus jums rodomą meilę. Jūs  to nesureikšminote, net nesuvokėte to kaip tikro dalyko – priešingai, sumažinote jo svarbą. Tada jis ir suprato, kad neįsimylėjote.

Būtent svajonės ir gražūs meilės žodžiai su konkrečiu žmogumi padidina laisvą erdvę, kurią turėtų užpildyti antrojo žmogaus žingsniai. Kuo daugiau erdvės ir kuo mažiau jo žingsnių, tuo labiau norisi hipertrofuoti kiekvieną dėmesio elementą.

Dabar pakalbėkime apie pagrindinę priklausomybės nuo meilės idėją ir apsaugą nuo jos. Norint  savo partneryje sukelti jo priklausomybę nuo meilės, jis turi įsivaizduoti ateities paveikslus su jumis žavėtis jumis, bet nesulaukti pakankamai jūsų žingsnių.

Būtent tada jis pradės juos hipertrofuoti ir užpildyti jais visą laisvą erdvę, augindamas iliuzijas. Jis atsakys tikrais žingsniais, dar labiau prisirišdamas prie jūsų. Kartojame, pirmiausiai jis turi pradėti žavėtis, jam turite atrodyti graži.

Štai kodėl jūsų tikrieji žingsniai yra svarbūs kalbant apie meilės troškimą su norimu žmogumi.

Kai kurie vyrai užmezga santykius su moterimis vien tam, kad pamatytų jų svarbos augimą, o toliau nuo jos lengvai nusisuka  ar palieka. Tačiau pačios moterys nebegali sustoti, turėdamos abipusiškumo iliuziją.

Štai kodėl svarbu suprasti, kaip nepapulti į priklausomybę nuo meilės, jei partneris tampa abejingas, vangus ir neberodo iniciatyvos. Todėl reikia laiku padidinti savo svarbą santykiuose.  Bėda ta, kad dažnai žmogus bando pasiekti sau nepasiekiamą žmogų, o  paskui paaiškėja, kad meilės džiaugsmas būna labai miglotas.

PARAŠYKITE SAVO NUOMONĘ

Prašome įvesti savo komentarą!
Įveskite čia savo vardą