"Fcebook" nuotrauka

Nepatikėsite, bet kino teatrą ir milijonų širdis užkariavusiai Italijos divai rugsėjo 30 -ąją suėjo 57 -eri. Tačiau ji iki šiol laikoma vieną gražiausių ir elegantiškiausių aktorių kino istorijoje, rašoma thetimes.co.uk.

 

1 faktas

Šaltinių teigimu, Monica Bellucci neturėjo gimti: likus keleriems metams iki jos gimimo, aktorės motinai (dailininkė Brunella Briganti) buvo nustatytas nevaisingumas. Tačiau gamta kartais pažeria  netikėtumų, o mūsų herojė tai geriausiai patvirtina.

2 faktas

Daugelis kino žvaigždžių sako, kad vaikystėje jie net nesvajojo apie aktoriaus profesiją. Monica  taip pat turėjo kitų planų: jos laukė puiki teisininkės karjera, apie kurią svajojo nuo pradinės mokyklos. Tačiau universiteto mokslai buvo mokami,  be to mergina norėjo išbandyti save kaip modelis. „Bandymai“ buvo tokie sėkmingi, kad nebeteko prasmės galvoti apie advokatės mantiją. Monica  sako dabar to nesigailinti.

„Taip atsitiko, kad dabar daug dirbu su teisininkais, – sakė ji viename savo interviu. – Ir žinote, jų darbas man atrodo nepaprastai nuobodus. Bet kokiu atveju, palyginti su tuo, ką darau aš“.

3 faktas

Būdama modelių versle, Monica Bellucci beveik iškart pradėjo filmuotis filmuose, o po poros metų, 1992 metais  ji  atsidūrė Franciso Fordo Coppolos filmo „Drakula“ filmavimo aikštelėje. Kaip dažnai nutinka tokiais atvejais, padėjo Jo Didenybė Atsitiktinumas. Filmo režisierius susitiko su mergina asmeniškai ir iškart patvirtino ją mažam vaidmeniui: ji vaidino vieną iš garsiosios vampyro nuotakų.

Po to atsivėrė  Monicos Bellucci keliai į kino Olimpą: ją pastebėjo Amerikos ir Europos kino studijų agentai ir prodiuseriai.

4 faktas

Nepaisant  ištaigingos išvaizdos, Monica Bellucci niekada negalėjo vaidinti Pelenės. Nes pamestas krištolo batelis, kuris pasirodė per mažas visiems stebuklingos karalystės gyventojams, būtų buvęs … 41 dydžio! Pikti liežuviai nuolat plakė, kad iš tikrųjų itališko grožio  etalono koja dar didesnė, ir kukliai rodo skaičių 44. Tačiau pati aktorė į šias apkalbas nekreipia dėmesio.

5 faktas

Monica juokaudama vadina save tingine. Ji akivaizdžiai nėra iš tų, kurie yra pasirengę valandų valandas kankinti savo kūną treniruokliais: iš visų sporto šakų ji renkasi jogą ir pilatesą. Bet atlieka juos nereguliariai, rinkdamasi tik tuos pratimus, kuriems nereikia daug pastangų.

Nepaisant to, filmavimo aikštelėje Bellucci atiduoda viską, ką gali. Pavyzdžiui, filmavimo aikštelėje su Emiru Kusturica ji turėjo daug judėti ir net vilkti savo partnerį ant savęs. „Tai buvo neįtikėtinai sunku, – sakė ji viename iš savo interviu. – Bet aš galėjau tikrai išbandyti save ir pasiekti savo galimybių ribą“.

6 faktas

Įprastame gyvenime Monica  neskiria sau labai daug dėmesio. Anot jos, daro įtaką ta pati tinginystė arba laiko trūkumas. Ji tik šiek tiek pasidažo blakstienas ir pasitepa lūpas drėkinančiais lūpų dažais. Tačiau, akivaizdu, kad makiažo nebuvimas,  nesugadina tikro grožio! Greičiau yra priešingai.

7 faktas

Bet dar būdama moksleivė Monica labai mėgo  dažytis. Nors mokytojai nepasidalino jos pomėgiu ir reagavo lygiai taip pat, kaip  ir kiti konservatyvūs mokytojai: išsiuntė mergaitę į tualetą ir privertė nusiplauti makiažą. Tačiau jos močiutė, priešingai, palaikė būsimą aktorę ir niekada nepeikė dėl aukštakulnių ar ryškių šešėlių.

8 faktas

Sunku patikėti, tačiau Monica vis dar nepadarė nė vienos, net menkiausios, plastinės operacijos. Tačiau ji neturi nieko prieš tokias procedūras: „Kvaila smerkti tuos, kurie naudojasi plastikos chirurgų paslaugomis, – sakė ji. – Kai matau puikius tokių operacijų rezultatus, tada pagalvoju: kodėl gi ne? Tačiau aš dar nežinau, ar kada nors  man bus atliktas veido patempimas“.

9 faktas

Aktorė nesijaudina dėl papildomų centimetrų ant juosmens. Jos spintoje yra pakankamai elegantiškų juodų suknelių (beje, labiausiai mėgstama Monicos spalva), kurios vizualiai lieknina.

Tiesa, dėl gerų vaidmenų Bellucci yra pasirengusi laikytis dietos ir prisiminti, kad labai sveika valgyti žuvis ir virtas daržoves. Bet po to ji  ir vėl grįžta prie savo mylimų rizotų ir makaronų.

10 faktas

Monica Bellucci, kaip modelis, bendradarbiauja su keliais prekės ženklais, tačiau produktyviausia jos draugystė yra su „Dolce & Gabbana“. Monica dvidešimt šešerius metus dalyvavo šių mados namų reklamos kampanijose, reklamuodama ne tik drabužius, bet ir kosmetiką. „D&G“ netgi pristatė specialią lūpų dažų liniją, pavadintą aktorės vardu – „Monica“ lūpų dažų kolekciją.

11 faktas

Garsiausias Monikos Bellucci karjeros filmas, žinoma, yra Gasparo Noe „Negrįžtamasis“. Nors jis pasirodė 2002 metais, nei vienas jos interviu nepraėjo be klausimo apie šį projektą. Viskas dėl šio filmo žiaurių ir atvirų smurto scenų, dėl kurių net visko mačiusi Kanų kino festivalių publika iš siaubo paliko salę. Iš premjeros pabėgo ir aktorės  sutuoktinis Vincentas Casselas, kuris negalėjo žiūrėti į tai, kas vyksta ekrane.

Be to, ir pačiai Monicai buvo sunku: po filmo kritikai pradėjo kalbėti apie tai, kad  geriau būtų, jei Bellucci kino karjeros atsisakytų. Prognozės, laimei, neišsipildė, tačiau Monica prisipažįsta, kad vis dar netoleruoja šio filmo: niekada jo neperžiūrėjo ir vargu ar sutiktų dar kartą vaidinti tokiame filme.

12 faktas

Kalbant apie religiją, Monica sako esanti agnostikė. „Gerbiu visas be išimties religijas, bet pati tikiu tik paslaptinga energija, kuri  gali sukelti potvynius, valdo planetas, formuoja mūsų prigimtį. Kartu žinau, kad malda turi savo galią (užaugau kaip katalikė), kad malda nėra beprasmė, bet, deja, tuo baigiasi mano religingumas“, – sakė ji.

13 faktas

Kaip ir bet kuri graži moteris, Monica Bellucci turi daug mažų paslapčių, kurios padeda jai atrodyti geriau. Vienas iš jų liečia plaukus. Aktorė įsitikinusi, kad dažnai plauti plaukus yra … kenksminga. Todėl ji stengiasi neplaukioti baseine dažniau nei du kartus per savaitę. Bet prieš trinkdama plaukus, ji būtinai praskiedžia šampūną vandeniu ir įtrina alyvuogių aliejų į plaukų šaknis.

14 faktas

Beje, tokia Monicos plaukų priežiūra nėra atsitiktinė: faktas yra tas, kad vaikystėje ji nešiojo labai trumpus plaukus, beveik „kaip berniukas“, tačiau situacijos ironija buvo ta, kad kaimynų mergaičių plaukai buvo daug ilgesni . Monicai tai siaubingai nepatiko, tačiau jos tėvai  buvo įsitikinę, kad trumpas kirpimas ateityje plaukus padarys storesnius ir stipresnius.

15 faktas

Yra aktorių, kurie, kiek įmanoma, stengiasi, kad jų asmeninis gyvenimas nepatektų į žiniasklaidos akiratį. Monica taip pat atsisako atsakyti į kai kuriuos klausimus ir netgi labai nenoriai komentavo santuoką ir skyrybas su Vincentu Casseliu. Nepaisant to, ji nevengia viešumo.

„Taip, aš nesiekiu svetimų žmonių įsileisti į savo vidinį pasaulį, – sakė ji viename savo interviu. – Bet aš neturiu problemų dėl atvirumo: esu įpratusi būti viešumoje. Ten, kur užaugau, nieko negalima slėpti.  Kai  prisivirdavau košės mokykloje, grįžus namo, mama jau žinojo visas mano iškrėstas šunybes. Taigi, esu įpratusi prie viešumo“.

16 faktas

Dėl savo profesijos Monica moka kelias kalbas. Žinoma, ji geriausiai kalba angliškai: be jo Holivude nėra ką veikti. Ji taip pat moka prancūzų kalbą ir  turi pagrindinį portugalų bei ispanų kalbų lygį.

Tačiau tai dar ne viskas: filmuojant Melo Gibsono filmą „Kristaus kančia“, ji buvo priversta mokytis aramėjų kalbos, o dirbdama su Emiru Kusturica filme „Palei Paukščių taką“, įvaldė serbų kalbos pagrindus. Aktorė taip pat šiek tiek moka kurčiųjų ir nebylių kalbą: jos  prireikė filmuojantis filme  „Dobermanas“.

17 faktas

Užsienio kalbų gebėjimą Monika perdavė ir savo vaikams. „O, jos tikros poliglotės, – giriasi aktorė. – Jos laisvai kalba keturiomis kalbomis: anglų, prancūzų, portugalų ir, žinoma, italų.

Beje, aktorė dukterų susilaukė labai vėlai: vyriausia duktė Deva Cassel gimė, kai Monicai buvo beveik keturiasdešimt, o jauniausia – Leonie Cassel –  dar po šešerių metų. (Tai yra, antrą kartą Monica tapo mama būdama 45 -erių!).

18 faktas

Monicos ir Vincento santuoka truko beveik 19 metų – ir visus šiuos metus jie buvo laikomi nepriekaištinga pora. Todėl skyrybos pasirodė netikėtos, bet ir beveik tobulos: buvę sutuoktiniai nebėgo pas žurnalistus nešvariais skalbiniais, nesisvaidė purvais vienas kito atžvilgiu ir panašiai. Priešingai, Monica Bellucci vis dar sako, kad Vincentas jai yra svarbus.

„Niekas nėra kaltas, kad mūsų santuoka iširo. Tik pamažu paaiškėjo, kad mūsų keliai išsiskyrė, kad žiūrime į skirtingas puses. Juk šokti tango galima tik kartu. O dabar svarbiausia nieko nekaltinti dėl to, kas įvyko. Mes abu sukūrėme savo meilę, kartu įkvėpėme jai gyvybės. Ir kartu nusprendėme tai padaryti“, – sakė ji.

19 faktas

Tačiau, kaip sakoma, žemė pilna gandų, todėl geltonoji žiniasklaida nuolat bando surasti skyrybų kaltininką. Vienu metu netgi buvo įvardijami konkretūs vardai. Pavyzdžiui, viena versijų, kad milijardierius iš Baku Telmanas Ismayilovas  paviliojo Monicą iš Vincento. Žinoma tik tiek, kad  oligarchas  pakvietė aktorę į savo jubiliejų, kur tiesiog „lijo pinigais“.

Michailas Prochorovas tapo antruoju „kandidatu į aktorės širdį“, tačiau reikalas apsiribojo tik apkalbomis. Tačiau 2018 metų pabaigoje tapo žinoma, kad Monica susitikinėja su menininku Nicholas Lefebvre, kuri aštuoniolika metų jaunesnis už ją. Tačiau ne taip seniai, liepos pradžioje, Bellucci atskleidė, kad jie išsiskyrė. Ir šiek tiek vėliau ji kitame interviu koketiškai patikslino: „Bet tai visai nereiškia, kad aš viena!“.

20 faktas

Monica nebijo savo amžiaus ir nesistengia to slėpti. Priešingai. „Moters amžius turėtų būti laikomas lobiu, o ne trūkumu, – sako ji. – Jis suteikia mums ypatingos stiprybės. Būti geidžiamai ir patyrusiai – oi, koks puikus derinys! Kai esi jaunas, visada esi žvalus ir gražus. Bet tai yra jaunystės grožis. Bet pamažu tavo viduje auga kažkas kita – ir tu tampi šviesesnis. Išmoksti būti laimingesnis, atrasti harmoniją su savimi – ir tai yra jūsų naujas, ypatingas grožis“.

 

 

PARAŠYKITE SAVO NUOMONĘ

Prašome įvesti savo komentarą!
Įveskite čia savo vardą