Mergina, matydama aiškų vyro susidomėjimą ja, atsiranda pasitikėjimas ir įsijungia mintis: „Tai tas vyras, kurio man reikia“. Archyvo nuotrauka

Neseniai išsiskyriau, o dabar neturiu jėgų naujiems rimtiems santykiams. Tačiau yra vienas gerbėjas, kuris man rodė dėmesio ženklus net  ir tada, kai turėjau vyrą. Galvoju užmegzti santykius su juo be jokių įsipareigojimų. Vienintelis dalykas, kuris mane stabdo – o kas, jei vienas iš mūsų įsimylės?  Taigi, ar verta pradėti tokius santykius?

 

                                                                                               skaitytoja

 

Pirmiausiai sąžiningai paklauskite savęs: ar jums tikrai reikia naujo vyro iškart po skyrybų? Galbūt dabar yra geriausias laikas pabūti vienai ir suprasti save – ko iš tikrųjų norite?

Pradėti santykius vien tam, kad išvengtumėte vienatvės, net ir vadovaudamasi šūkiu „ be jokių įsipareigojimų“, ne visada yra gera idėja. Ši nuostata taip pat gali sukelti problemų jūsų asmeniniame gyvenime.

Vienas iš jūsų tikrai gali įsimylėti kitą, nepaisant visų jūsų tarpusavio susitarimų. Jūs negalite įsakyti širdžiai pasielgti vienaip ar kitaip. Tiesiog to neįmanoma kontroliuoti.

Tuomet santykiuose pradės kilti problemų, susijusių su nelaiminga meile, ir jus kamuos dar vienas galvos skausmas. Ir visai nesvarbu, jūs ar vyras bus jus įsimylėjęs.

Prieš pradėdami tokius santykius, atidžiai pasverkite privalumus ir trūkumus. Kokie yra pliusai ir minusai? Pavyzdžiui, tokių santykių privalumai: nereikia emociškai įsitraukti, nereikia pranešti savo partneriui, ką veikiate laisvu nuo susitikimų metu, galite apsvarstyti  ir kitus kandidatus, nereikia bijoti apgaulės, nes iš pradžių niekas niekam nėra skolingas.

Bet yra nemažai ir trūkumų: tokie santykiai neturi perspektyvų, bet kada galite vėl likti viena,

vienas iš jūsų gali būti pernelyg prisirišęs prie kito, tokiems santykiams galite išeikvoti daugiau energijos ir jėgų, nei gaunate už tai.

Bet jei  vis dėlto nuspręsite palaikyti santykių be įsipareigojimų, laikykitės šių taisyklių: venkite pavydo, su šiuo žmogumi nekurkite ateities planų, planuokite pasimatymus kaip verslo susitikimus.

Čia svarbu aiškiai suprasti, kad jei bijote įsimylėti, geriau tokių santykių net nepradėti. Priešingu atveju, galite labai gailėtis dėl savo sprendimo.

Geriau iš pradžių nukreipti savo jėgas ir energiją, kad surastumėte žmogų, su kuriuo norite sukurti normalius, pilnaverčius santykius.

 

psichologė Angelė Kazlauskienė

PARAŠYKITE SAVO NUOMONĘ

Prašome įvesti savo komentarą!
Įveskite čia savo vardą