Gali prireikti sunkaus dvasinio darbo ir savęs patikrinimo, kad surastumėte savo tikruosius poreikius. Archyvo nuotrauka

Šiame vartotojiškame pasaulyje turime nustoti pirkti viską, ko norime, ir pagaliau džiaugtis tuo, ką turime. Norime pasakyti, kad tai įmanoma ir daug lengviau, nei jūs manote. Svarbiausia, pradėsite džiaugtis tuo, ką turite. Labai smagu matyti, kad tai, ko norime ir ko mums reikia, iš tikrųjų sutampa.

 

1.Nusistatykite savo didžiausią poreikį

Ko mums labiausiai reikia? Maisto, pastogės, drabužių. Svarbiausia, geros sveikatos. Pakalbėkime apie tikrąjį mūsų vidinį poreikį. Koks yra šis poreikis, kuris, jei žmogus nepatenkintas, išmuša jį iš pusiausvyros? Tai išsiaiškinti yra nepaprastai svarbu, nes niekada nesijausite visiškai laimingi, kol nepatenkinsite tikrųjų sielos norų.

Pavyzdžiui, vienas iš pirmųjų žingsnių   gali būti vėl užmegzti  dvasinį ryšį su savo vaiku. Ir niekada nepamirškite, kad aktualiausias poreikis buvo ir išlieka dvasinis.

Vienas iš ankstyviausių vaikystės norų yra atsiklaupti prie lovos, melstis ir rasti retą komforto ir gilios ramybės jausmą. Šis pagrindinis, giliausias poreikis išlieka daugelį metų. Labai paprastas, bet tuo pačiu ir labai prasmingas.

  1. Nusistatykite savo svarbiausią poreikį

Tai gali būti gyvenimas ramybėje ir kuo daugiau laiko praleidimas su tais, kuriuos mylite. Kuo daugiau žmogui metų,  tuo jis jaučia gilesnį poreikį maksimaliai išnaudoti kiekvieną brangų savo gyvenimo akimirką. Sunku gyventi įprastą gyvenimą, kai  žmogus nesutaria su kuo nors iš savo vidinio rato. Todėl taip svarbu palaikyti gerus santykius.

  1. Nusistatykite kitus poreikius

Pavyzdžiui, galite pajusti stiprų norą tarnauti kitiems, kurti, keliauti, tyrinėti, mokytis ar mokyti. Pagalvokite apie tai, kas jus traukia ir verčia jaustis realizavus save bei išsiaiškinkite, kas jus stabdo tai daryti. Kas stovi jūsų kelyje?

Kai atpažinsite tikrus savo norus, pastebėsite, kad jūsų tikrieji poreikiai visai nėra vien daiktai. Tikrieji poreikiai yra jūsų širdies, jūsų vidinio pasaulio balsas. Keičiantis jūsų mintims, sutelkiant didesnį dėmesį į savo vidinį pasaulį, suprasite, kad norėdami patenkinti šiuos poreikius turite pašalinti didžiąją dalį paviršutiniškų dalykų.

Įsivaizduokite gyvenimo situaciją. Žmogus turėjo namą su keturiais miegamaisiais, trimis vonios kambariais ir didžiuliu dvigubu garažu dideliame žemės sklype. Namas, garažas, mansarda, spintelės ir stalčiai buvo perpildyti daiktais. Namo šeimininkai buvo skolingi daug pinigų bankui.

Vyras praleisdavo daug laiko darbe, kurio jis nemėgo. Vyras jautėsi kaltas, kad negalėjo praleisti pakankamai laiko su vieninteliu sūnumi. Kol galų gale suprato, kad jiems nereikėjo daug to, ką nusipirkome, o nesibaigiantys norai trukdė patenkinti tikruosius poreikius. Tai suprato tik tada, kai susidūrė su tikrove, kaip išbristi iš skolų.

Tada pardavė didžiulius savo namus. Užuot vėl įsiskolinę, nusprendė išsinuomoti nedidelį namą. Praėjus keliems mėnesiams po persikraustymo,  šeima džiaugėsi, kad pavyko išvaduoti iš tokios vergovės. Vyras galėjo daug laiko skirti sūnui ir tapo tikru tėvu, kuriuo visada norėjo būti.

Gyvenime bet kuris gali peržengti ribas, trukdančias patenkinti giliausius poreikius. Gali prireikti sunkaus  dvasinio darbo ir savęs patikrinimo, kad surastumėte savo tikruosius poreikius. Žmonėms neretai prireikia daug laiko ir energijos, norint išsiugdyti dvasingumą.

Viskas priklauso nuo supratimo, kas yra svarbiausia jūsų sielai, ir pasirinkimų, kuriuos norite padaryti savo tikėjimo ir valios pastangomis.

 

parengta pagal lifehack.org

PARAŠYKITE SAVO NUOMONĘ

Prašome įvesti savo komentarą!
Įveskite čia savo vardą