„Ypač pavojinga padėti savo vaikams ir jaunesniems broliams bei seserims. Jie labai greitai pripranta, kad kiti gali išspręsti jų problemą. Turime suteikti žmonėms galimybę tobulėti. Todėl leiskite jiems suklysti, bet jie tai turi padaryti patys. Tada gaus svarbios ir vertingos patirties, kurios negalima gauti, jei kiti ką nors už juos padarys arba perkels savo atsakomybę ant kitų pečių“, - sakė „Ekstrasensų mūšio“ finalininkė Nicolė Kuznecova

Gana dažnai mūsų artimieji patenka į keblias ar sunkias situacijas. Daugelis mano, kad jų pareiga yra padėti, tačiau prieš metant visus savo reikalus ir bandant suteikti pagalbą, geriau pagalvokite du kartus. Tam yra kelios svarios priežastys. „Mat gana dažnai kitų žmonių problemas mes automatiškai pritraukiame į save. O norint to išvengti,  reikia dažniau sutelkti dėmesį į savo asmeninius interesus ir pagerinti savo gyvenimą“, – teigė „Ekstrasensų mūšio“ dalyvė Nikol Kuznecova.

 

Tai atima iš žmogaus jėgas ir norą pačiam siekti to, ką kiti jam duoda

Anot jos, padėdami kitiems, mes perduodame jiems savo energiją. Ir tokiu būdu žmogus tampa mūsų skolininku, nes mes iš dalies ar visiškai prisiimame atsakomybę už jį. „Niekas nenori tapti skolininku prieš savo valią, todėl mūsų pagalba gali tik pabloginti situaciją. Be to, gauta pagalba ar parama, neretai nuvertina ir užkerta kelią žmogui siekti tikslo ir pačiam mėginti išspręsti savo problemas. Dažnai net mūsų patarimai ir pataisymai pokalbio metu nuvertina tokio žmogaus statusą“, – teigė Kuznecova.

Kitaip tariant, jos manymu, neprašyti patarimai griauna žmonių pasitikėjimą. Kai du žmonės eina savo keliu, kiekvienas sprendžia savo asmenines problemas. Bet kai tik kas nors pradeda kištis į kitų žmonių reikalus, tada ir prasideda nesusipratimai ir galimybė gerokai pabloginti tarpusavio santykius. „Pavyzdžiui, kai tėvai bando padėti savo vaikams teikdami finansinę pagalbą ar kitą  paramą, tai atima iš žmogaus jėgas ir norą pačiam siekti to, ką tėvai jam duoda. Kiekvienas žmogus yra pajėgus susitvarkyti su savo problemomis“, – sakė žinoma ekstrasensė.

Anot jos, visi nori būti suaugę, subrendę, stiprūs ir nepriklausomi. Pagalba sprendžiant kitų žmonių problemas yra užuomina, kad žmogus yra silpnas. Daugelis supranta, kad taip bandoma įrodyti sau savo vertę. Iš esmės kitų žmonių problemas sprendžia tie, kurie nori atrodyti svarbūs. Tai menkos savivertės ženklas.

„Net jei žmogus prašo jam padėti, verta dukart pagalvoti, daryti tai ar ne. Faktas yra tas, kad kai pernelyg gilinamės į kitų žmonių problemas, tai gali mus užkrėsti negatyvumu, – įspėjo ekstrasensė.-  Pavyzdžiui, žmogus turi problemų su širdies draugu ar tėvais. Jis prašo paramos, klausia patarimo. Kiti jo klauso, gilinasi į problemą, bet net nesusimąsto, kad ta ar kita problema gali pereiti jam. Tai atima ne tik gerą nuotaiką, pozityvų mastymą, bet priešingai – žmogus pats to nenorėdamas užsikrauna kitų bėdas ir problemas, tuo pačiu ir neigiamomis emocijomis“, – patikino N. Kuznecova.

Anot jos, štai kodėl tai daro daugelis energijos vampyrų ir paprasčiausiai nuodingi žmonės. Jie  sąmoningai ir konkrečiai pasakoja apie savo problemas, bėdas,  tuo pačiu perduodami kitiems neigiamą energiją ir atimdami jėgas.

„Dėl šios priežasties verta bent šiek tiek suvaldyti norą padėti visiems, išklausyti nepažįstamų žmonių pasakojimus apie jų problemas“, – sakė ekstrasensė.

 

Svarbu, kad neišnaudotų kitų pagalbos savanaudiškų tikslų vedamas

Jos manymu, ypač jautrūs žmonės turėtų ieškoti tik tų, kurie  skleidžia ir dalijasi tik teigiamomis emocijomis. Nes  būnant neigiamai nusiteikusių žmonių aplinkoje, labai greitai „išspaudžiamos sultys“.

Be to, ekstrasensė pabrėžė, kad noras padėti išspręsti kažkieno problemą gali būti naudingas tik tuo atveju,  jei tas žmogus neišnaudoja kitų pagalbos ir paramos savanaudiškų tikslų vedamas.  Jis tikisi, kad jo problema bus išspręsta, o jis prie to nepridės nė piršto. „Todėl prieš teikiant kam nors pagalbą, pagalvokite, ar ji bus naudinga ir ar padedantis tokiu būdu nėra išnaudojamas, – teigė ekstrasensė. –  Nes po to jis gali būti tik kritikuojamas dėl suteiktos paramos, o tai  tuo pačiu nuvertina  ir jo įdėtas pastangas. Štai kodėl daugelis išmintingų žmonių pataria būti labai atsargiais, teikiant pagalbą kitiems, nes tai gali sukelti gana nemalonias pasekmes“.

Jos manymu, gana retai žmonės teisingai suvokia savo problemų sprendimo būdus. Daugeliu atvejų žmogus atsipalaiduoja, pradeda galvoti, kad ir kitą kartą jam bus padėta, vos paprašius.

„Ypač pavojinga padėti savo vaikams ir jaunesniems broliams bei seserims. Jie labai greitai pripranta, kad kiti gali išspręsti jų problemą. Turime suteikti žmonėms galimybę tobulėti. Todėl leiskite jiems suklysti, bet jie tai turi padaryti patys. Tada gaus svarbios ir vertingos patirties, kurios negalima gauti, jei kiti ką nors už juos padarys arba perkels savo atsakomybę ant kitų pečių“, – sakė „Ekstrasensų mūšio“ finalininkė.

Anot žinomos ekstrasensės, net jei kas nors jums padėjo arba jūs kažkam padėjote praeityje ir dėl to santykiuose atsirado problemų, visada yra galimybė tai išspręsti. Svarbu nesustoti ties praeitimi ir nuoskaudomis.

“Instagram” nuotrauka

PARAŠYKITE SAVO NUOMONĘ

Prašome įvesti savo komentarą!
Įveskite čia savo vardą