Archyvo nuotrauka

Pavydas laikomas vienu destruktyviausių jausmų. Bet dažniausiai žmonės pavydi kitiems ne jų talentingumo ir sugebėjimų, o finansinių dalykų. Tikriausiai niekas nepavydi, pavyzdžiui, puikiai piešiančio žmogaus. Bet jei jis už  savo nupieštą paveikslą uždirba kelis tūkstančius eurų, tada aplinkinius pradeda graužti pavydo kirminas. Taigi yra 3 dalykai, kuriuos žmonėms sunkiausia išgyventi dėl pavydo.

 

  1. Mažai dirba – daug uždirba

Daugumai žmonių žodis darbas siejamas su žodžiu „vergas“. Jų nuomone, žmogus dirba labai sunkiai, darbas fizinis, o gauna grašius.  Ir gyvena nuo atlyginimo iki atlyginimo. Tuo tarpu kiti dykinėja, vaizduoja dirbantys ir gauna nemenką algą. Kur teisybė?

Žinoma, jei kam nors pavyko susitvarkyti savo gyvenimą kitaip – skirti pakankamai laiko darbui, bet labiau pasirūpinti savimi ir gauti deramą atlyginimą –  reikia džiaugtis šiuo žmogumi. Kokios jam pretenzijos? Jis pradžiugino kasdienybę sau, bet negali to padaryti jums visiems. Pateikite skundus tiems, kurie jums moka mažesnį atlyginimą, lyginant su išlaidomis.

Pavyzdžiui, jei manote, kad  pakanka  nufotografuoti, nufilmuoti pora istorijų ir įdėti į tinklaraštį „Instagram“, verta pasakyti, kad vieną 3 minučių suredaguotą vaizdo įrašą paruošti kartais užtrunka visą dieną. Bet jūs matote tik galutinį rezultatą – 3 minutes.

  1. Turi kitokią nuomonę nei dauguma

Džiugu, kad vis mažiau žmonių gyvena pagal principą „ką žmonės pasakys“. Pagal šį principą nelaimingi žmonės užauga su „krūva pančių ant rankų ir kojų“ ir kompleksais. Juk žmonės visada ką nors pasakys, net jei jūs darote gerus darbus. Žmonės bus nepatenkinti, kad jūs šiek tiek ar per daug padedate ir visa tai demonstruojate.

Žinoma, norint gyventi nežiūrint į tai, ką kiti pasakys apie jus, reikia drąsos. O aplinkiniai pavydi jums būtent šios drąsos. Juk jie to neturi. Jie gali pateikti savo nuomonę jums, pasakyti, kaip gyventi, kaip teisingai mąstyti ir kalbėti. Bet jums tai nerūpi, nes jūs turite savo nuomonę.

  1. Pinigų

Nuo mažumės aiškinama, kad pinigai yra blogis, nes sąžiningai dirbant, neįmanoma uždirbti daug pinigų. Be to, pinigai gadina žmones…  Yra ir daugybę frazių, apibūdinančių  neigiamą finansų pusę. Tačiau  štai koks paradoksas: neigdami pinigų svarbą sau, žmonės tuo pačiu pavydi tiems, kurie juos turi. Jie pavydi siaubingai, nes jie gali sau leisti tai, ko dauguma negali to padaryti. Mums nepatinka sėkmingi ir turtingi žmonės. Bet būkime nuoširdūs: daug dažniau pinigai gadina tuos žmones, kurie jų neturi.

Ir galiausiai: ne visi žmonės yra vienodi. Yra daugybė žmonių, kurie moka džiaugtis kitų laimėjimais ir pasiekimais. Taip pat ir finansiniais. Yra nemažai žmonių, kurie turėdami  daug pinigų, padeda vargstantiems.

 

PARAŠYKITE SAVO NUOMONĘ

Prašome įvesti savo komentarą!
Įveskite čia savo vardą