Paige Birgfeld labai mylėjo ir rūpinosi savo vaikais. "YouTube" stop kadras

Visa Amerika šią istoriją sekė devynerius metus. Niekas negalėjo suprasti, kur dingo Paige Birgfeld – sėkminga verslininkė, jauna žavi moteris ir rūpestinga trijų vaikų mama. Kol galų gale buvo atskleistas moters slaptas gyvenimas, nuvedęs ją į pražūtį.

 

Dvi nesėkmingos santuokos nepalaužė moters

Paige Birgfeld gimė 1973 metų balandžio mėnesį Denveryje, Kolorado valstijos sostinėje. Baigusi mokyklą mergina įstojo į vieną geriausių šalies universitetų Floridos valstijoje, kurį baigė 1997 metais.

Po to grįžo į savo gimtąjį miestą, kur netrukus Paige pradėjo kartu gyventi su savo vaikinu Ronu, kurį pažinojo iš mokyklos laikų. Jie įsimylėjo vienas kitą dar besimokydami  mokykloje. Todėl nieko stebėtino, kad suaugus jų meilės romaną vainikavo sutuoktuvės. Bet jų santuoka truko neilgai, kadangi Paige norėjo vaikų, o Ronas nuolat tvirtino, kad jis tam dar nėra pasiruošęs. Pora pragyvenusi pora metų, Paige padavė pareiškimą skirtis.

Kitas jos gyvenimo vyras buvo Robas Dixonas.  Kai susipažino, jis buvo sėkmingas verslininkas. Jų santykiai klostėsi strimgalviais. Praėjus vos keliems mėnesiams nuo pažinties, jie atšoko vestuves. Robas išpildė ir seniai puoselėtą Paige svajonę – ji tapo trijų vaikų mama.

Bet netrukus jų santykiuose atsirado pirmosios problemos, kurios daugiausiai buvo susijusios su tuo, kad Robui verslas vis mažiau atnešdavo pelno. Savaime suprantama, kad gaunamos pajamos   nebegalėjo padengti visų šeimos išlaidų, kurių jie buvo pripratę neskaičiuoti.  Ir skolos augo su kiekviena diena. Bet Paige  gana greitai išsprendė šią problemą – ji pradėjo pati uždirbti pinigus. Moteris įkūrė vaikų šokių mokyklą  ir atidarė dvi internetines parduotuves, kuriose buvo pardavinėjami virtuvės reikmenys ir vaikiški drabužiai. Bet Robas greičiau išleisdavo pinigus, nei jo žmona spėdavo uždirbti. Mat jis augo pasiturinčioje šeimoje ir nuo vaikystės buvo pripratęs viską leisti sau.

Bet dėl nuolatinio pinigų stygiaus  sutuoktiniai pradėjo dažnai konfliktuoti, kurie neretai baigdavosi triukšmingais skandalais. Vienas tokių – 2004 metais Paige skambučiu į policiją. Mat eilinio konflikto metu Ronas pasakė žmonai, kad kai ji grįš iš darbo ras visus savo vaikus nužudytus. Moteris ne juokais išsigando. Bet kuriai motinai būtų baisu tai išgirsti, todėl nenuostabu, kad su ašaromis akyse ji ir iškvietė policiją. Bet tada Robas išbrido iš vandens sausas.

Bet po pusmečio jis vis dėlto buvo suimtas už tai, kad trenkė žmonai, kuri tuo metu laikė ant rankų mažąjį vaikelį. Tai buvo paskutinis taškas jų santykiuose, vadinasi, kitas logiškas žingsnis buvo skyrybos.

Vyras nepretendavo į vaikus, todėl teismas paliko juos motinos globai. Po to Paige buvęs sutuoktinis grįžo gyventi į savo gimtąją Filadelfiją. O buvusi žmona su vaikais liko gyventi didžiuliame šeimos name. Ji ir vėl jautėsi laiminga. Paige buvo puiki mama, nepaprastai rūpinosi savo vaikais, turėjo labai daug draugų ir tiesiog dievino  pasisėdėjimus su jais savaitgaliais ir per šventes.

 

Moters artimieji bedė pirštu visai į kitą žmogų

2007 metais Paige atnaujino santykius su savo pirmuoju vyru – mokyklos laikų meile Ronu. Tuo metu jis gyveno kitame mieste,  maždaug 400 km. nuo Paige namų. Todėl jie dažnai susitikdavo  neutralioje teritorijoje.

Vienas tokių susitikimų  įvyko 2007 metais birželio 28 dieną. Pora susitiko  Eagle mieste, kuris buvo beveik pusiaukelėje tarp abiejų miestų, kuriuose jie gyveno.  Jie praleido kartu beveik visą dieną o po to, apie 7 val. vakaro, išvažiavo kiekvienas į savo namus.

Po dviejų valandų Paige paskambino Ronui ir pasakė, kad jau beveik namuose. Bet dar prieš grįždama namo, ji rengiasi susitikti su vienu savo klientu. Ir pažadėjo Ronui vėl paskambinti, kai sutvarkys reikalus ir bus jau namuose. Bet taip ir nepaskambino jam.

Visą dieną Paige vaikai praleido su aukle ir kai pradėjo tempti, mažyliai ėmė  jaudintis ir nerimauti, kodėl taip ilgai mama negrįžta. Todėl vyresnioji Paige duktė paskambino jai:

  • Labas mamyte, aš labai jaudinuosi, kada grįši namo? – verkdama kalbėjo ji į telefoną.

Praėjus keliolikai minučių, mergytė ir vėl paskambino:

  • Labas mama, tu esi labai labai bloga, kad negrįžti, Tu žadėjai grįžti iki tamsos, bet negrįžti, – telefono balso paštas ir vėl įrašė verkiančios mergytės balsą.

Ne tik vaikai, bet ir Paige tėvai mėgino susisiekti su savo dukra, bet niekam nepavyko. Visi žinojo, kad Paige yra gera ir atsakinga motina, todėl niekam net mintis nešovė į galvą, kad ji galėtų palikti savo vaikus ir šiaip sau be niekur nieko prapulti. Todėl jau kitą rytą moters artimieji parašė pareiškimą policijai dėl jos dingimo.

Žinoma, pirmasis sudominęs policijos pareigūnus buvo pirmasis Paige vyras Ronas. Jis papasakojo policijai apie tą dieną, kai jiedu praleido kartu Eagle mieste. Ir apie jųdviejų paskutinį pokalbį telefonu.

Patikrinus jo žodžius, policija iš tikrųjų nustatė, kad paskutinio pokalbio metu juodu skyrė 400 km. atstumas. Todėl Ronas niekaip negalėjo prisidėti prie jaunos moters dingimo.

Bet nepaisant policijos pareigūnų susidomėjimu Ronu, dingusios moters artimieji bedė pirštu visai į kitą žmogų – jos antrąjį vyrą Robą Dixoną, kuris ir po skyrybų toliau grasino buvusiai žmonai. Ji dažnai skundėsi draugėms dėl to, kad Robas jai skambinėja ir grasina įgyvendinti kažkokius savo ketinimus. Moteris net rengėsi kreiptis į teismą, kad vyrui būtų uždrausta prie jos prieiti iki tam tikro atstumo. Bet vyras turėjo tvirtą alibi: daugiau nei mėnesį jis nebuvo išvykęs iš Filadelfijos. Tai   3 tūkst. km. nuo Paige namų, todėl jis asmeniškai niekaip negalėjo prikišti nagus prie moters dingimo.

Kol policija aiškinosi ir ieškojo kaltų dėl pradingusios moters, jos šeima ir savanoriai ieškojo pačios Paige. Aktyviausias buvo pradingusios moters tėvas. Jau praėjus trims valandoms po dukters dingimo, vyras atvyko iš kitos valstijos ir prisijungė prie paieškų. Daugelis šį žmogų pažinojo kaip šykštų emocijoms ir jausmams, bet net ir jam nepavyko sulaikyti ašarų, kai kalbėjo apie nežinia kur esančią savo dukterį.

2007 metais liepos 1 dieną, praėjus trims dienoms po Paige dingimo, buvo rastas jos automobilis, kurį mėginta sudeginti. Mašina buvo palikta maždaug 3 km. nuo moters namų. Buvo akivaizdu, kad tas, kuris taip padarė, tuo pačiu mėgino paslėpti ir nusikaltimo pėdsakus. Ir jam tai pavyko, nes mašinoje nebuvo rasta jokių įkalčių, kurie būtų galėję padėti ieškant Paige. Nusikaltėlis pamiršo paslėpti tik vieną įkaltį – vairuotojo sėdynė buvo gerokai atstumta atgal. Tai reiškia, kad ne Paige sėdėjo prie vairo, nes ji nebūtų galėjusi vairuoti.  Be to, per eksperimentą buvo nustatyta, kad  ir ne žemo ūgio Paige, vargu ar būtų pasiekusi mašinos pedalą. O tai reiškia, kad į aikštelę mašiną atvarė įspūdingo ūgio vyras. Ir niekam nebeliko jokių abejonių, kad Paige Bergfild buvo pagrobta.

Nusprendė atidžiau patyrinėti dingusios moters asmeninį gyvenimą

Kitą diena, maždaug 70 km. nuo dingusios moters namų, vienas vairuotojas sustojo prie kelkraščio,  nes sugedo automobilis. Ir kol jis laukė atvykstančios techninės pagalbos mašinos, vyras visiškai atsitiktinai pamatė  čekių knygelę pievoje, kuri buvo Paige Birgeild pavarde.  Bet šis radinys nieko naujo tyrimui nedavė. Vietovę supo neaprėpiami kanjonai ir rasti juose moterį buvo paprasčiausiai neįmanoma. Bet  dabar svarbiausias įtariamasis tapo jos pagrobėjas ir policininkai metė visas pajėgas jo paieškai.

Tuo pačiu tyrėjai nusprendė atidžiau patyrinėti Page asmeninį gyvenimą: patikrino jos telefono išklotines ir kompiuteryje esančius duomenis. Gauta informacija šokiravo jo artimuosius, sužinojus, kad jauna moteris gyveno dvigubą gyvenimą. Greta tos Paige, kurią pažinojo jos artimieji ir draugai kaip puikią moterį ir nuostabią trijų vaikų mamą, buvo ir kita Paige. Tiksliau, kita mergina, pasivadinusi Carrie vardu, ir kuri vertėsi prostitucija. Niekas iš pažįstamų net nenutuokė apie šios moters dvigubą gyvenimą. Nors ir svarstė, kad greičiausiai ji buvo priversta teikti intymias paslaugas dėl savo finansinių problemų. Nepaisant to, kad Paige nemažai uždirbdavo iš savo šokių mokyklos vaikams ir internetinių parduotuvių, bet ji turėjo ir tris nepilnamečius vaikus, kuriuos reikėjo išlaikyti. Nes buvęs vyras niekaip neprisidėjo ir nepadėjo savo vaikams, nemokėjo ir alimentų.  Be to, buvo paėmusi didelę paskolą iš banko už namą, už kurį kas mėnesį mokėjo 6 tūkst. JAV dolerius.  Todėl visi finansiniai rūpesčiai gulė vien ant Paige pečių.

Išaiškėjus slaptam Paige gyvenimui, tyrimas iš karto pasisuko kita linkme. Ir dabar tyrėjai ieškojo pagrindinio įtariamojo tarp jos klientų, kuriems ji teikė sekso paslaugas. Paskutinis jų, bendravusių su ja telefonu, buvo vyras vardu Lesteris Jonesas. Sudeginta Paige mašina buvo aptikta netoli jo darbovietės. Tą dieną kai mašina buvo padegta, šunys atvedė policiją būtent prie šio vyro namų. Taip pat paaiškėjo, kad toli atitraukta automobilio vairuotojo sėdynė taip pat atitiko jo gremėzdišką ūgį.

Be to buvo išsiaiškinta, kad užsakymo skambutį moteris sulaukė iš anksto apmokėto vienkartinio naudojamo telefono skambučio.  Tokį telefoną gali nusipirkti bet kas ir nereikia pateikti savo asmens duomenų.

Policijos pareigūnai išsiaiškino, kad moters dingimo dieną, vietos prekybos centro stebėjimo kameros užfiksavo, kaip vyras perka tokį telefoną. Vėliau, jo darbo vietoje buvo rasta šio telefono dėžutė ir laisvo elgesio moterų katalogas.

Vyras tapo pagrindiniu įtariamuoju dėl Paige Birgfeld dingimo. Bet tai buvo tik netiesioginiai įrodymai. Todėl dabar svarbiausia policininkų užduotis buvo išgauti Lesterio Joneso prisipažinimą, kad jis  įvykdė nusikaltimą. Bet vyras, net ir remiamas prie sienos turimais įrodymais, neprisipažino. Nors tyrėjai ir turėjo pakankamai įrodymų, bet jiems trūko svarbiausio – moters kūno.

Tai buvo vienintelis dalykas, trukdęs policininkams perduoti bylą teismui. JAV teismų praktikoje galima ant pirštų suskaičiuoti bylas, kai nusikaltėliai buvo pasodinti už grotų neradus aukos kūno. Bet tai pavykdavo padaryti nustačius jų DNR, paliktus ant aukos drabužių ar daiktų.

Šiuo atveju įkalčiai nebuvo tokie, kurie galėtų užtikrinti kaltinamąjį nuosprendį. Todėl Lesteris Jonesas ir toliau mėgavosi laisve, o Paige  vaikai ir toliau laukė grįžtančios mamos.

 

Žmogžudystės motyvas – nesuvokiamas

2012 metais kovo mėnesį turistų grupė leido savaitgalį Kolorado kalnuose. Išsirinkę stovyklavietę jie aptiko siaubingą radinį – žmogaus kaukolę ir kitas liekanas. Į tą vietą iš karto nuvyko policijos pareigūnai.

Medicinos ekspertai nustatė, kad tai buvo Paige Birgfeld palaikų liekanos. Jie buvo išsimėtę tarp Kolorado kalnų. Greičiausiai kokie nors gyvūnai ištampė. Nuo jos dingimo buvo praėję penkeri metai. Šeima jau buvo susitaikiusi su dukters netektimi, todėl be didelės nuostabos priėmė šią žinią. Pagal likusius griaučius nebeįmanoma buvo nustatyti mirties priežasties. Bet pats faktas, kad jie buvo rasti, policininkams atrišo rankas – jie galėjo suimti įtariamąjį padarius šį nusikaltimą.

Lesterio Joneso teismas įvyko 2016 metais. Paaiškėjo kad vyras jau buvo anksčiau teistas ir trejus metus praleido už grotų dėl savo pirmos žmonos sumušimo.  Teisme pasisakė vyriausioji Paige duktė – ta pati mergaitė, kuri prieš devynerius metus paliko mamos telefono balso pašte širdį draskantį pranešimą. Prokuroro paprašyta papasakoti apie savo mamą, kokią ją prisimena, mergina atsakė verkdama:

  • Mano mama buvo labai gera ir ji labai rūpinosi, mylėjo mus. Mes daug laiko praleisdavome su ja kartu. Mes visi vaikai norėjome miegoti mamytės lovoje, nes labai norėjome visą laiką būti greta jos.

Teisme  davė parodymus ir antroji Lesterio žmona, kuri gyveno su juo tuo metu, kai prapuolė Paige.

Moteris papasakojo teismui, kad tą naktį, kai degė Paige automobilis, jos vyro Lesterio nebuvo namuose gana ilgai.

Teismo metu įvyko nenumatytas incidentas, kai viena Paige draugių išvadino teisiamąjį „šūdo gabalu“ ir dėl  nepagarbos teismui, buvo nubausta pingine  bauda.

Pats nusikaltėlis mėgino nevykusiai meluoti. Net ir parodžius stebėjimo kamerų užfiksuotus vaizdo įrašus, vyras tvirtino esantis ne jis.

Žmogžudystės motyvas – nesuvokiamas. Žudikas bijojo, kad žmona  gali sužinoti, jog jis naudojasi prostitutės paslaugomis, nenorėjo mokėti Paige už suteiktas paslaugas ir dėl to nužudė ją.

Prisiekusiųjų teismas negalėjo prieiti prie vieningos nuomonės per vieną posėdį, todėl buvo skirtas kitas teismo posėdis. Ir tik tada Lesteris Jonesas buvo pripažintas kaltu dėl pirmojo laipsnio žmogžudystės bei nuteistas kalėti iki gyvos galvos.

Paige Birgfeld žuvus, globėjų teisės atiteko jos tėvams, kurie ir pasiėmė jos vaikus.

Paige vaikai jau užaugo, bet jie iki šiol ilgisi savo mamos.

Nuotr. (viršuje, kairėje) Carrie, teikiančios intymias paslaugas, puslapis ir Paige namas (dešinėje), už kurį reikėjo mokėti 6 tūkst. JAV dol. per mėnesį, (antroje eilėje, kairėje) Lesteris Jonesas, nužudęs moterį

„Facebook“, „YouTube“ stop kadrai

 

PARAŠYKITE SAVO NUOMONĘ

Prašome įvesti savo komentarą!
Įveskite čia savo vardą