Nepaisant beprotiškų mokslinės fantastikos filmų, klonas neatrodytų kaip jūs. Išvaizda priklauso nuo genų, tačiau įtakos turi ir aplinka nėštumo metu. "YouTube" stopkadras

Yra daug klausimų, kurie, nors ir per daug nejaudina, tačiau būtų įdomu sužinoti atsakymus į juos. Pavyzdžiui, kas nutiktų, jei metus nesimaudytumėte duše ir nekalbėtumėte?

Atvirkščiai, niekas nenori to patikrinti pats. Tačiau kai kurie žmonės taip pat uždavė šį klausimą ir net rado atsakymus, rašo parade.com.

 

  1. Kas būtų nutikę, jei nebūtumėte kalbėję metus?

Bendravimas yra neatsiejama mūsų kasdienio gyvenimo dalis. Normaliam žmogui ištisus metus tylėti būtų tikrai sunku. Tačiau jei kas nors nusprendžia susilaikyti nuo kalbėjimo, tai neturės didelės įtakos. Toks elgesys niekam nepakenks. Žmogus nepraranda gebėjimo kalbėti, veido raumenys neišnyks, nes ir toliau juos judins valgydamas, valydamas dantis ir reikšdamas emocijas. Tačiau gali kilti nedidelių ir laikinų balso problemų.

  1. Kas nutiktų, jei metus nesimaudytumėte po dušu?

Metai be vonios vargu ar jus nužudys, tačiau šio eksperimento metu tikrai nenorėsite būti savo kompanijoje. Jūsų kūnas bus pilnas bakterijų ir negyvos odos, ir jūs tikrai pajusite aštrų kvapą.

Labiau tikėtina, kad atsiras spuogai, bėrimai, pleiskanos ir įvairūs grybeliai. Net mažas pjūvis garantuoja infekciją. Kai pagaliau nuspręsite išsimaudyti, jūsų oda pasveiks per kelias savaites.

  1. Kas nutiktų, jei Žemė nustotų suktis?

Žemės sukimosi greitis yra 1600 km. per valandą, bet mes to net nepastebime. Sustojimo pasekmės būtų tragiškos, o tai nesunku atspėti.

Be tamsos ir vėsaus klimato, žemę pasiektų siaubingas vėjas ir cunamis virš kalnų. Vulkanų išsiveržimai sausumoje ir po vandeniu sunaikintų viską, kas yra jų kelyje. Tiesą sakant, tai būtų žmonijos pabaiga.

  1. Kas atsitiktų, jei „Google“ nustotų veikti 30 minučių?

Tiesą sakant, panaši situacija įvyko 2013 metais, kai „Google“ ir visos susijusios paslaugos nustojo veikti maždaug 5 minutėms. Interneto srautas sumažėjo 40 proc. Tačiau net 30 minučių pertrauka nesukeltų didelių problemų.

Pirmiausiai pati „Google“ prarastų daug pinigų, kaip ir visos paslaugas naudojančios įmonės. Vartotojai būtų įsiutę. Tuo tarpu telefono skambučių skaičius išaugtų, o konkuruojančios paieškos sistemos galėtų tikėtis didesnio pelno.

  1. Kas nutiktų, jei visi gyventų 100 metų?

Jei kiekvienam žmogui būtų suteiktos kelios dešimtys papildomų metų, pasaulyje būtų daug daugiau pagyvenusių žmonių, o tai labai pakeistų visuomenę. Daugiau žmonių gyventų už miesto ribų. Būtų daugiau reklamos, skirtos senjorams, o vartojimas sparčiai augtų.

Nusikalstamumo lygis didmiesčiuose smarkiai sumažėtų, o tėvystė nebeužimtų daug jūsų gyvenimo. Draugystės vaidmuo taptų daug svarbesnis, tačiau perpildymo problema taptų daug rimtesnė.

  1. Jei vietoje vandens gertumėte gazuotus gėrimus?

Akivaizdu, kad tai nėra gera idėja. Gazuotuose gėrimuose esanti rūgštis pradėtų ardyti dantų emalį, o apnašose esančios kenksmingos bakterijos pradėtų maitintis cukrumi ir sukeltų dantų ėduonį. Būtumėte priklausomi nuo cukraus. Kiekvieną dieną gautumėte 5432 papildomas kalorijas. Tai yra tas pats, kaip suvalgyti dvi dideles picas. Greičiausiai pradėsite kovoti su nutukimu, atsirastų kepenų ir širdies bei kraujagyslių ligų.

  1. Kas nutiktų kūnui, jei gyventumėte Marse?

Gyvenimas Marse tikrai nebus naudingas jūsų sveikatai. Dėl skirtingo sunkumo raudonųjų kraujo kūnelių skaičius sumažėtų. Dėl to pablogėtų imuninė sistema, o radiacija padidintų vėžio riziką 10 proc. Cheminės medžiagos iš Marso dirvožemio pablogintų skydliaukės funkciją ir padidintų kraujospūdį. Didelės šių cheminių medžiagų dozės taip pat gali rimtai pakenkti jūsų plaučiams.

  1. Kas atsitiktų, jei klonuotumėte save?

Nepaisant beprotiškų mokslinės fantastikos filmų, klonas neatrodytų kaip jūs. Išvaizda priklauso nuo genų, tačiau įtakos turi ir aplinka nėštumo metu. Be to, jūsų klonas gali turėti visiškai kitokią asmenybę dėl skirtingos patirties.

Žvelgiant į klonuotus gyvūnus, mažai tikėtina, kad jis bus sveikas. Dažnai pasitaiko smegenų defektų, širdies ir kepenų sutrikimų, prastai funkcionuojanti imuninė sistema.

  1. Kas būtų, jei žmonės galėtų judėti šviesos greičiu?

Žmonėms laikas tekėtų lėčiau. Keistųsi ir pasaulio vizija – viskas atrodytų kaip ilgas tamsus tunelis. Matytume tik tamsą, nes šviesos bangos ilgis bus už matomo diapazono ribų.

  1. Kas būtų nutikę, jei dinozaurai nebūtų išnykę?

Jei dinozaurai ir toliau egzistuotų, žinduoliai negalėjo išsivystyti. Taigi pasaulyje neatsiras primatų, taip pat ir žmonių. Jei katastrofa nebūtų įvykusi, žinduoliai nebūtų galėję konkuruoti su milžiniškais ropliais, o mūsų paprasčiausiai nebūtų.

 

PARAŠYKITE SAVO NUOMONĘ

Prašome įvesti savo komentarą!
Įveskite čia savo vardą